Kristó Sajtműhely
Családunk több generáció óta szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozik Rábcakapin. Első sajtjainkat 2011-ben készítettünk, előbb a családunk, majd barátaink örömére, szükségleteire. 2014 tavaszától őstermelőként értékesítjük termékeinket. Kistermelői sajtjainkhoz teljes tejet használunk fel, melyet kimozinnal oltunk.
Kínálatunkban friss, füstölt és korlátozott mennyiségben érlelt sajtok szerepelnek - melyek ízesítésére elsősorban saját magunk által megtermelt fűszernövényeket használunk fel -, de készítünk szalagsajtot és többféle túrót is.
Termékeinket saját szarvasmarháink nyers tejéből, adalékanyagok nélkül, hagyományos technológiával készítjük. A sajtok előállításához használt oltót és tejsav baktérium kultúrákat a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézettől szerzünk be.
